Inhoud

Het evangelie van het Blije Ei

Hetgeen waar wij in geloven

Onze rituelen

Onze missie

De 10 geboden aanraders

Over de crowdfunding

 

 

 

Het evangelie van Het Blije Ei

Blij Hoofd Ei Jacky Andrews vind het al lang tijd voor een religie die blijheid verspreid. Vandaar dat zij kerkgenootschap “Het evangelie van Het Blije Ei” heeft opgericht.  Zij heeft het haar missie gemaakt om zoveel mogelijk Blij Ei Gangers te verzamelen die het voor henzelf en hun medemens mogelijk maken om zoveel mogelijk plezier uit het leven te halen.

 

Hetgeen waar wij in geloven

Wij geloven dat “blij zijn” het hoogste goed is en dat het bijkans altijd mogelijk is om een blij moment te creëren in welke omstandigheid dan ook.

 

Onze rituelen

In de basis hebben we 2 rituelen die ons geloof kracht bijzetten. Het zijn de volgende 2 uitingen van blijdschap:

 1. De Proost op het leven met alcoholische versnaperingen (of non alcoholisch, uiteraard)
 2. De Danspas op de Plaats

Uiteraard staat het de Blij Ei Ganger vrij om deze rituelen wel of niet uit te voeren. Het Blij Hoofd Ei zal deze rituelen echter altijd uitvoeren.

 

Onze missie

Met zoveel mogelijk Blij Ei Gangers hopen wij zoveel mogelijk droefsnoeten en andere minder bedeelden blij te maken. En nee, deze lui hoeven zeker geen Blij Ei Gangers te worden, hier en daar een blij moment beleven volstaat. Verder staat, wat ons betreft, het hebben van een andere religie niet in de weg om daarnaast ook een Blij Ei Ganger te worden.

 

De 10 geboden aanraders

 1. Gij zult te allen tijde uw best doen het er het beste van te maken
 2. Gij zult geen alcohol drinken als u er niet blij van wordt edoch gij mag wel sippen als u er blij van wordt
 3. Gij zult uw uiterste best doen om iemand minimaal 1x per dag te laten glimlachen
 4. Gij zult anderen niet veroordelen
 5. Gij zult uw ouders niet tot in de eeuwigheid de schuld geven van een zwaar leven
 6. Gij zult niet snitchen tenzij het op leven of dood aankomt
 7. Gij zult niet het slachtoffer uithangen
 8. Gij zult interesse tonen in uw medemens
 9. Gij zult alleen dingen slopen als het echt niet anders kan
 10. Gij zult anderen niet vermoeien met uw geklaag

 

 

Over de crowdfunding

We zijn een crowdfunding gestart voor een fysieke kerk. De kerk wordt een plek van minimaal 100m2. Onze bezoekers bestaande uit lui die willen snuffelen aan onze religie of al Blij Ei zijn, krijgen kunnen langskomen met eigen drank en/of hapjes. De drank wordt voor hen beheerd door een eierdienstklopper (soort van barmedewerker), hij of zij houdt de boel koud en de tel bij. Mocht je geen zin hebben in het mee slepen van eigen drank dan kan je altijd nog de biertaxi bellen. Je zal aan de bar kunnen hangen, aan een tafeltje kunnen zitten en/of gewoon lekker rond kunnen dansen. 

 

We willen ook:

 

Een fysiek digitale bar. Aan deze bar kunnen bezoekers, via beeld en geluid, drinken en babbelen met mensen die om wat voor reden dan ook thuis zijn of gewoonweg te ver weg wonen.

 

Ruimte voor een blijde boodschap op de wc’s. 

 

Een keuken om de mogelijkheid te hebben restaurantje te spelen. Iedere kok die wil kan een keer komen koken.

 

Voor de rest staan we open voor alle leuke en blije ideeën….

 

 

 

Allemaal Blije Eieren met of zonder QR code

Wij van het Eivangelie vinden dat iedereen moet kunnen, eten, drinken, dansen en zingen op een fijne warme plek, ook zonder QR code verplichting. Daarom is het hoog tijd voor een eigen fysieke kerk waarin iedereen welkom is en we dit al kunnen doen zonder bemoeienis van de overheid. Met deze crowdfunding willen we een berg centen ophalen om een pand in Amsterdam te kopen of te huren waarin onze kerk voor altijd zijn deuren kan openen.

 

Wat willen we zijn

We willen niet alleen een "verplichte QR" -vrije haven zijn maar ook een plek waar personeel van getroffen cafés en restaurants voor 1 of meerdere avonden/ dagen per week betaald kunnen komen werken. Overdag tot 17:00 zal onze kerk een soort buurthuisfunctie hebben, gerund door een eierdienstklopper en de blij Ei coördinator. Iedereen kan er gezellig een bakkie komen doen of een activiteitje uit komen voeren.

 

Waar gaat het geld heen

De weg van alle donaties naar de uitgaven wordt volledig transparant gedeeld via onze website. Met het opgehaalde bedrag wordt een zaal gehuurd of, in het gunstigste geval,  een fysieke kerk gekocht en verbouwd in Amsterdam. De uitgaven zijn:

 • Huur en het liefst koop van een kerk inclusief verbouwing en inventaris
 • Energierekening en internetkosten.
 • QR gerelateerd lijden van horecagelegenheden en hun personeel die betaald zullen optreden als eierdienstkloppers.
 • Schoonmaakkosten, administratieve uitgaven en coördinatiekosten ( Het liefst uitbesteed aan QR gerelateerd lijdend horecapersoneel) 
 • Activiteiten en koffieleuterij voor overdags
 • Briljante ideeën van mensen ter bevordering van de blijdschap in Amsterdam en wellicht wel heel Nederland 

   

De organisatie zal verder op de donaties die gegeven worden tijdens openingstijden en leden van de kerk die maandelijks doneren (aftrekbaar van de belasting!!!).  

 

We moeten kijken hoe het gaat verlopen qua donaties. De 1e €  2.000,- wordt subiet uitgegeven aan het huren van een locatie en inhuren van personeel zodat de 1e ode aan "een drinkie en een dansje" eredienst gehouden kan worden!!!! 

Doneren mag! 

 

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=n6o0JcotTZ-DhxDoD32cyA

Vooralsnog is dit het rekeningnummer van stichting Doen Doet, zodra we genoeg donaties hebben wordt er een rekening geopend voor ons kerkgenootschap.

Doneren via Gofundme kan ook:

Hier is onze  GoFundMe link: 
http://www.gofundme.com/f/geen-qr-code-voor-blije-eieren
 

# Give us sanctuary!!!!